Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Αυτόνομα φωτοβολταικά ονομάζονται τα συστήματα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο χωρίς απαραίτητα να συνδέονται με το δίκτυο (ΔΕΗ) παρέχοντας ενεργειακή αυτονομία με τη βοήθεια φωτοβολταικων. Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να είναι και υβριδικά στην περίπτωση που συνεργάζονται και με άλλες πηγές ενέργειας όπως ένα μικρό υδροηλεκτρικό, μια ανεμογεννήτρια ή ακόμη και ένα ηλεκτροπαργωγό ζεύγος.

Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό με αποθήκευση περιλαμβάνει πέρα από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια και τους συσσωρευτές, έναν ελεγκτή φόρτισης, ο οποίος διέπει τους κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης των μπαταριών, ανάλογα με τη ζήτηση των καταναλώσεων και τις συνθήκες ηλιοφάνειας και έναν αντιστροφέα μετατροπής της τάσης από συνεχή σε εναλλασσόμενη.

Ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία πριν την κατασκευή του αυτόνομου φωτοβολταϊκού είναι η σωστή μελέτη, η οποία αφορά κυρίως τα φορτία που θα ηλεκτροδοτηθούν, τις ημέρες αυτονομίας και τον ετεροχρονισμό τους (δηλαδή ποιές συσκευές θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα).

Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η εγγενής αδυναμία των φωτοβολταϊκών να παράγουν ρεύμα σε συνθήκες συννεφιάς ή κατα τη διάρκεια της νύκτας μπορεί να ανιμετωπιστεί με την παράλληλη χρήση για παράδειγμα μιας μικρής ανεμογεννήτριας (ή ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους) μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις απαιτήσεις για συσσωρευτές.

Τα αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα αποτελούν ιδανική επιλογή για εξοχικές κατοικίες, για σπίτια που δεν μπορούν να συνδεθούν με το δημόσιο δικτυο της ΔΕΗ και για απομακρυσμένες τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης αποτελούν βέλτιστη λύση back-up (παρέχοντας ενεργειακή αυτονομία) για ένα νοικοκυριό ή μία επιχείρηση που θέλει σε περίπτωση διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (απεργίες ΔΕΗ, διακοπή ρεύματος κλπ.) να έχει αυτονομία σε κάποια βασικά φορτία (ψυγείο, φωτισμό, τηλεόραση, internet, συναγερμός, κλπ.).

Στην Energy Projects - ΑΦΟΙ Μιχαηλίδη Ε.Ε., μετα απο συνεννόηση του ιδιοκτήτη σε συνεργασία με μηχανικό και ανάλογα με τις ανάγκες του πρωτου , βρίσκουμε την βέλτιστη λύση για κάθε ανάγκη και κάθε περίπτωση. Το αυτόνομο σύστημα ειτε αυτό αποτελείται αποκλειστικά απο Φ/Β είτε απο συμπαραγωγη Φ/Β με οποιαδήποτε γεννητρία (ανεμογεννητρια , γεννητρια πετρελαιου κ.λ.π.), λόγω της συνεχούς αύξησης των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. αποτελεί όλο και περισσότερο μια αξιόπιστη λύση.

Η διεύθυνσή μας:
Τσιμισκή 6Α
68100, Αλεξανδρούπολη
Τηλέφωνο: 2551026228
FAX: 2551081180
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 15:00

Newsletters

Εγγραφείτε στο Newsletter της Energy Projects ΑΦΟΙ Μιχαηλίδη Ε.Ε. για να ενημερώνεστε με τα τελευταία νέα της επιχείρησής μας.